Rrëfimet e të burgosurave politike:Ju tregojmë vitet pas hekurave komuniste

1045

 

Burgjet dhe hetuesitë në Shqipërinë komuniste ishin vende të tmerrshme torturash fizike dhe psikologjike. Regjimi Hoxha nuk i kurseu gratë nga burgosja, madje shumë prej tyre u trajtuan edhe më ashpër sesa burrat. Mijëra gra u dënuan gjatë viteve 1945-1990 në Shqipëri ku shumë prej tyre u vranë e të tjera humbën aftësitë mendore në burg. Ky podcast sjell rrëfime të gjalla të jetës në burg të disa prej grave të dënuara gjatë atyre viteve. Rrëfime që na ftojnë të reflektojmë dhe të mos harrojmë sepse një komb që harron është i destinuar të përsërisë historinë.

Nga Aurora Bega

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here