3.8 mln substanca doping kapen në Shqipëri dhe në vendet e BE

Një megaoperacion kundër substancave ilegale me efekt dopingu dhe medikamenteve mjekësore të falsifikuara është zhvilluar nga Europol, në bashkëpunim me Policitë e Italisë, Kroacisë, Malit të Zi, Maqedonisë së Veriut, Ukrainës, Moldavisë, Kolumbisë, Islandës, SHBA e Shqipërisë.

Nga megaoperacioni i koduar “Viribus” janë sekuestruar 3.8 milionë substanca doping, baraz me rreth 24 tonë medikamente, në arrestimin e 234 personave, vënien nën hetim të mbi 1000 personave të tjerë, si dhe në shkatërrimin e 17 grupeve kriminale e në zbulimin e 9 laboratorëve klandestinë, njëri prej të cilëve i ngritur në Itali.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here