8 cilësi që i kanë vetëm njerëzit inteligjentë

264

Sado i gjerë mbetet koncepti i inteligjencës, bazuar në studime dhe vëzhgime të shumta, ekzistojnë disa veçori specifike që çuditërisht hasen te një pjesë dërrmuese e individëve me IQ (koeficient inteligjence) të lartë.

  • Konsumojnë shumë çokollatë- Sipas një studimi interesant, inteligjentët tërhiqen nga çokollata. Po kështu, vetë kjo e fundit kontribuon në intelektin e tyre duke u lidhur ngushtësisht me kujtesën dhe mprehtësinë.
  • I pranojnë gabimet- Tipari dallues i inteligjencës së lartë është të kuptosh gabimin dhe të mësosh prej tij.
  • Kërkojnë gjithmonë përgjigje për pyetjet e tyre- Dijeni se mendjet e mençura janë përherë kureshtare.
  • Punojnë me strategji
  • Dëgjojnë shumë muzikë
  • Flasin me veten në pasqyrë- E dinit se Anjshtajni e bënte vazhdimisht diçka të tillë?
  • Kanë sens humori dhe qeshin shumë. Humori lidhet drejtpërsëdrejti me kreativitetin.
  • Nuk janë të interesuar për jetët e të tjerëve, shohin më së tepërmi punën e tyre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here