E dini se kur duhet ta hiqni pemën e Krishtlindjes?

Ndoshta jo të gjithë e dimë se kur duhet ta heqim pemën e Krishtlindjes.

Shumë të krishterë e heqin pemën në fundin e sezonit të Krishtlindjeve, ose në Natën e Dymbëdhjetë ( 12 netë pas Krishtlindjes) – një mbrëmje e njohur edhe si Epifania.

Epifania shënon ditën kur Tre Mbretërit (ose Burrat e Mençur) vizituan fëmijën Jezus, dhe festohet ose më 5 janar ose 6 janar (në varësi të faktit nëse e llogaritni Ditën e parë si Krishtlindje apo jo).

Megjithëse grupet e krishtera thuhet se nuk pajtohen se cila datë është e sakta, tradita dikton që Nata e Dymbëdhjetë është koha më e mirë për të hequr dekorimet festive – përfshirë pemën tuaj.

Besohet se të presësh më shumë se Nata e Dymbëdhjetë, do të sjellë fat të keq.

Sigurisht, nëse nuk i besoni këto, periudha më e mirë është kur të jetë më e përshtatshme për ju dhe familjen tuaj.

Pavarësisht nëse kjo është një ditë pas Krishtlindjes, Vitit të Ri, apo 12 ditë pas tyre, nuk ka vërtet një përgjigje “të saktë”.

Në fund të fundit, keni punuar jashtëzakonisht shumë duke e bërë, kështu që duhet të ndjeheni të lirë ta shijoni për aq kohë sa dëshironi.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here