Maya Angelou: ‘‘Do preferoja të isha e dashura e një burri të moshuar sesa skllavja e një djaloshi’’

Maya Angelou është njohur në të gjithë botën për poemat e saj, veçanërisht zëri i saj është përhapur kudo duke frymëzuar dhe transformuar shumë jetë grash. Ja disa nga shprehjet më të bukura që Maya shkruajti për to:

  • Mamaja ime thoshte se një grua që tregon moshën e saj, mund të tregojë gjithçka.
  • Një grua e mençur mendohet dy herë dhe flet një herë, ose me mirë akoma nuk flet fare.
  • Sa herë që një grua ngrihet për veten e saj, ndoshta edhe pa e ditur, ajo është ngritur për të gjitha gratë.
  • Ajo e shpenzon gjysmën e kohës së saj për t’u bërë tërheqëse për burrat, dhe gjysmën tjetër duke parashikuar se kush prej tyre do do të martohet me të dhe kush do thjesht ta ngjesh pakujdesisht pas murit.
  • Do preferoja të isha e dashura e një burri të moshuar sesa skllavja e një djaloshi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here