Mësoni kuptimin që ka një tatuazh me një buf

Owl është një nga imazhet më popullore ne llojin e shpendëve. Owl është një zog mistik, misterioz, një simbol i mençurisë për disa dhe një lajmëtar i kohërave të vështira dhe vdekjes për të tjerët. Ky zog grabitqar ngjall frikën me një zë të frikshëm, që shkëlqen në errësirë ​​me sy, një fluturim të zhurmshëm.

Historia e tatuazhit të një bufi

Për shkak të stilit jetësor të natës të shumë popujve të lashtë, bufja është bërë një simbol i keq dhe tmerrues forcat e errëta. Owl ishte e lidhur me vdekjen, dhembjen, jetën pas vdekjes, me magji e zezë, e  cila është shume  e preferuar edhe per tu bere tatuazh.

Edhe pse në disa kombësi ky zog ishte një simbol pozitiv. Për shembull, në mesin e indianëve, bufja nënkuptonte mençuri, erudicion, inteligjencë, ishte mbrojtje dhe kujdestare. Në Greqinë e lashtë bufi e shoqëroi Atenën, monedhat përshkruan siluetën e këtij zogu. Prandaj, në shumë përralla të Evropës, është një buf i mençur. Por shumica e njerëzve ende kanë një buf që lidhet me të keqen. Në Kinë, bufja nënkuptonte të keqen, krimin, vdekjen. Në kulturën e Celts, buf u konsiderua si një lajmëtar, një zog i kufomës, një magjistare nate. Në Japoni, Egjiptin e lashtë, ky zog i grabitqarëve u quajt mbrojtës i natës, i dërguari i botës tjetër, një ndërmjetës midis botës së të gjallëve dhe të vdekurve. Në Indi besohej se bufja është dirigjent i shpirtrave në botën e ardhshme. Në Meksikë, një zog simbolizon të ftohtin dhe natën. Në Madagaskar, ata besonin se këta zogj nate kërcenin me shtrigat në varret e të vdekurve. Për të krishterët, bufja është e lidhur me magjinë, mosbesimin dhe verbërinë shpirtërore. Në kulturën moderne, owl simbolizon mendjen, mençurinë, maturinë, erudicionin, vetminë e ndërgjegjshme, vitalitetin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here