Moti i keq, OSHEE: Probleme në Elbasan, Gjirokastër e Vlorë

Situata e renduar e motit ne vend ka sjelle dhe problemet e para përsa i përket furnizimit me energji elektrike.

OSHEE njofton se 2200 punonjës janë ne gatishmëri ne te gjithë vendin, ndërsa zonat me te prekura nga defektet janë Elbasani, Gjirokastra dhe Vlora. 90% e avarive te shkaktuara ne rrjet janë ne zonat rurale, ku për shkak te kushteve te renduara atmosferike, ka vështirësi për riparimin e defekteve.

OSHEE shton se afro gjysma e linjave qe nuk punojnë janë stakuar nga vet operatori i shpërndarjes, si mase sigurie për te evituar rreziqet ne rrjetin shpërndarës te energjisë elektrike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here