Prezantohet në Egjipt, varri i rrallë 4000-vjeçar

238

Shkretëtirat e Egjiptit vazhdojnë të zbulojnë sekretet e civilizimit antik, të famshëm mbi të gjitha për piramidat e tij. Tani, Ministria e Antikiteteve ka prezantuar një varr të ruajtur mirë, me mbishkrime dhe relieve shumëngjyrëshe, që daton nga më shumë se 4 mijë vite më parë.

Varri besohet se i përket një zyrtari të quajtur Khuvi, që besohet se ka qenë i rëndësishëm në dinastinë e pestë, një periudhë që shtrihet nga shekulli i 25 deri në shekullin e 24 para Krishtit. Varri është pjesë e një kompleksi masiv në Saqara, në jug të Kajros.

Ai ka formë L-je, një korridor të vogël dhe muret e dhomës kryesore janë të mbushura me piktura disa prej të cilave, shumëngjyrëshe, pavarësisht kohës së kaluar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here